Polacy zmienili strukturę fizyczną wody

Firma z Bolesławca opracowała technologię, która zmienia fizyczną strukturę wody, nie ingerując w jej skład chemiczny. Okazało się, że uzyskana w ten sposób woda ma zaskakujące właściwości fizyczne.

Polacy zmienili strukturę fizyczną wody

Woda z Bolesławca nie zamarza w temperaturze 0 stopni, nie wrze przy 100 stopniach, można w niej rozpuścić olej i znakomicie się wchłania. Wytwarzana przez Nantes nanowoda znalazła zastosowanie w kosmetyce, medycynie i rolnictwie. Teraz w Bolesławcu powstaje fabryka do produkcji przydomowych urządzeń do zmieniania kranówki w magiczny płyn.

Wykonywane badania potwierdzają niezwykłe właściwości nanowody. Przyspiesza ona wegetację roślin, zwiększa odporność cieląt po leczeniu antybiotykami. Podlewana nią trawa szybciej rośnie, moczone w niej ziarna kukurydzy prawie wszystkie dają plon. W ludzkim organizmie pełni rolę odkurzacza, który usuwa napotkane na swojej drodze chore i ułomne komórki, zatrzymuje podział komórek nowotworowych i pozwala głębiej wnikać przez skórę cennym substancjom w niej rozpuszczonym.

Jak powstaje nanowoda?

„– Najprościej można to wyjaśnić mówiąc, że powstaje poprzez uporządkowanie jej struktury. W reaktorze niskotemperaturowej plazmy woda poddawana jest obróbce, która nadaje jej właściwości spotykane w naturze, ale niespotykane w zwykłej wodzie, z której korzystamy na co dzień.”

Niestety mimo cudownych właściwości nanowody, mimo faktu, że zagraniczny gigant planuje zakupić nanowodę z Bolesławca do wzmocnienia murawy przed wielką międzynarodową imprezą piłkarską, mimo doceniania produktów kosmetycznych na bazie wody przez polskich celebrytów – zainteresowanie nanowodą w Polsce jest wciąż na tyle małe, że firma balansuje na granicy rentowności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *